21. august 2019

Spanien er officielt verdens sundeste land

Spanien sidder nu på den øverste top af Bloombergs index over verdens sundeste lande, hvor 169 økonomier rangeres i henhold til faktorer, der allesammen bidrager til den generelle sundhed

Spanien toppede listen i 2019, hvor landet gik fra en mager sjette plads på den forrige måling, der blev offentliggjort i 2017 - og slog dermed Italien væk fra førstepladsen. Fire yderligere europæiske nationer var at finde blandt de 10 bedste: Island (#3), Schweiz (#5), Sverige (#6) og Norge (#9). Til BEST OF Palmas store fortrydelse skal vi måske i parentes anføre, at Danmark slet ikke figurerede på listen ... 

Indekset klassificerer nationer baseret på variabler som f.eks. forventet levealder, sammenholdt med at der pålægges sanktioner for risici, såsom tobaksforbrug og fedme. Den tager også hensyn til miljøfaktorer, herunder adgang til rent vand og sanitet.

Udover at være den sundeste nation i hele verden har Spanien den højeste forventede levealder blandt EU-landene. Endvidere forventes folk i Spanien at have den længste forventede levetid globalt set inden 2040, hvor landet vil slå Japan ned på andenpladsen - hovedsagelig takket være deres middelhavsdiæt.

Med en forventet gennemsnitlig levetid på næsten 85,8 år vil Spanien - der tidligere lå på 4. plads - give Japan baghjul; Japan, som ellers i øjeblikket solen sig på toppen af indekset med en levetid på 83,7 år - et tal, der kun rækker til 2. pladsen i 2040.

Så hvis du ønsker at finde nøglen til et langt - og måske endda lykkeligt - liv: 

Bosæt dig i Spanien! 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia