29. juni 2020

Ud i det kølige & våde blå

I højsommeren synes mange hunde, at det BEDSTE i verden er at få sig en kold dukkert. Svømning er ikke kun en forfriskende oplevelse, men også fremragende muskeltræning. Og derfor kommer der her et par tips til lidt bade- og sommersjov med din hund: 

Det er dig, der er chef og bademester

Der findes lignende baderegler for mennesker: Når temperaturerne kommer højt op, må hunde ikke springe direkte i koldt vand, og det er helt forbudt at bade på tom mave. Desuden må du ikke undervurdere solens stråler, som reflekteres i vandet. Sørg for at beskytte din hund, hvis den kun har lidt eller meget tynd pels med en speciel hundesolcreme. Badetidens varighed afhænger af, hvor god en svømmer din hund er, og hvor gammel og i hvor god form, den er. Selv en ung og sund supersvømmer skal altid have en pause i skyggen efter 20 minutter i vandet. For ældre hunde er svømmeture en skånsom måde at opbygge muskelmasse. Men vær opmærksom på ikke at overbelaste hunden. Rolig gang i hofthøjt vand er god muskeltræning for en seniorhund. 

Det helt rigtige udstyr

Svømning er ikke alene god træning; det giver også menneske og hund mulighed for kvalitetstid sammen. Det er super sjovt for hunden at apportere flydende legetøj - eller for den øvede hund: At hente dummies under vand. Det kan anbefales at anskaffe en svømmevest til hunden. For det første giver hunde i vand alt, hvad de har i sig - især når man bruger legetøj  og derfor er de ikke altid helt gode til at vurdere deres egne kræfter. For det andet kan en vest være med til at forbedre din hunds svømmestil. Mange hunde svømmer med overdrevent strakt hals, hvilket får bagpartiet til at ligge lavt i vandet. Det kan medføre overbelastning af rygsøjlen, og det kan en svømmevest være med til at forhindre. Vær opmærksom på god pasform, og da hunden bruger halen til at styre med, må vesten ikke dække det nederste af ryggen. 

Husk: Når din hund bader i havet, gælder der nogle ekstra regler

Undgå, at din hund drikker store mængder saltvand. Det kan give diarré og mavekramper. Tag altid rigelige mængder drikkevand med til stranden. Og undgå hudirritation ved at skylle hunden i rent vand efter badeturen. 

Leg på stranden

Husk også: Leg på stranden kan være lunefuld, for sandet kan fungere som sandpapir på fugtige hundepoter. Check regelmæssigt poterne og skyl dem grundigt efter jeres besøg på stranden. Desuden skal ørerne plejes efter en badetur: Tør forsigtigt, men grundigt ørerne ved hjælp af en sugestærk klud. Særligt hunde med hængeører kan i et fugtigt klima få betændelsee i ørerne pg.a vandrester. 

OBS! Der er skærpede regler i højsæsonen på offentlige strande. Check derfor dit lokalområde, før du lader din hund dyppe sig i det kølige, våde blå. 

Afkøling derhjemme

Er der ikke de store muligheder for at lade din hund svømme direkte i havet, kan du sagtens give den en super afkøling alligevel - derhjemme: 

Haveslange - mange hunde elsker at løbe ind under en haveslange. Det giver både afkøling og er sjovt. Vigtigt: Strålen må ikke være for kraftig, og hunden skal gøre det frivilligt. 

Kølemåtte - består indvendigt af gelmateriale, som enten aktiveres af tryk eller vand; på den måde opstår køleeffekten. Fordelen: Din hund kan selv bestemme, om og i hvor lang tid den vil ligge på den. 

Hundepool - lidt luksus i hverdagen: I poolen kan hunden plaske rundt eller fiske efter legetøj. og da hunde også afkøles via poterne, kan selv et fodbad i poolen have en forfriskende effekt. Vandet må bare ikke være iskoldt. 

Gåtur - undgå middagsheden og tag lange gåture tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Du må ikke undervurdere, hvor varm asfalten kan blive; den kan være meget smertefuld for din hund at gå på. 

Og husk: Hvis dit firbenede familiemedlem får behov for lægehjælp, kan du altid kontakte vores allesammens DYRLÆGE NICK i Bendinat. Han og hele personalet på dyrlægeklinikken tager både kærlig og kompetent vare på alle eventuelle problemer. 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble