CELLER SA PREMSA

Masser af tradition og helt sin egen: CELLER SA PREMSA

Der er mange grunde til at spise på CELLER SA PREMSA på en af Palmas fantastiske pladser, Plaza Patines - eller Plaza del Bisbe Berenguer de Palou, som den også kaldes: Primært, at stedet oser af traditionelt, mallorquinsk køkken og er et på alle måder gennemført folke- og familiekøkken i BEDSTE forstand. Sekundært, at restaurantens personale går på arbejde hver dag med et smil fra øre til øre og giver et 100% af deres hjertevarme og dedikation, så du kan føle dig hjemme. Og det gælder vel at mærke samtlige tjenere ... selvom der jo nok er én, som særligt har stjålet vores hjerter (se billedet ovenfor). 

... Men der findes mange andre grunde ... 

Og flere af dem skal findes i det faktum, at det bare er et anderledes gode at træde ind i en gammel 'celler' som netop SA PREMSA, der daterer tilbage til 1958. I dag kan du i Palma finde en variation og overflod af restauranter, hvilket både er et fantastisk privilegium, men samtidig kan gøre dét at gå ud at spise en frokost eller middag lidt af en odyssey af muligheder, forskellige fusionskøkkener og smagsvarianter.

Hos CELLER SA PREMSA er alting anderledes ligetil: Her serveres mallorquinsk køkken. Og her fastholdes de gode, gamle traditioner. Kendetegnende for ikke bare CELLER SA PREMSA. Men slet og ret kendetegnede for en celler. 

De typiske karakteristika for en celler er bl.a: 

. Respekt for historien. En celler er typisk et gammelt hus, som normalt havde en kølig og lidt mørk kælder, hvor vin og andre fødevarer som f.eks. olie, pølser eller syltetøj blev opbevaret

.  Efterhånden blev disse kældre omdannet til restauranter med de lokale som primær målgruppe og med lokale retter som primært fokus. Dette fokus er bibeholdt til i dag, hvor essensen i al mad, der serveres, fortsat er med Mallorca og Balearerne som udgangspunkt

.  Det betyder, at du ikke alene bliver mødt med lokal mad og lokale skikke, når du gæster en celler. Du træder også ind i en tidskapsel og foretager en rejse tilbage i tiden. 

.  En cellers indretning hjælper også til at rejse tilbage i tiden, for ofte bliver datidens redskaber brugt som dekorationer, herunder bilhjul, store vintønder, gamle pejse osv. Det er en helt unik, rustik og autentisk stil, der slet og ret er indbegrebet af karakter. 

.  Ofte fokuseres der i en celler på at servere ske-retter om vinteren og gaffelretter om sommeren. Mere enkelt - og mere traditionelt - kan det næsten ikke bilve. Desuden er alt, inklusive desserterne, naturligvis hjemmelavede. 

.  Endeligt er en celler kendetegnet af et stort og rummeligt lokale. Menukortets mangfoldighed repræsenterer mangfoldigheden i gæsternes smag og meninger, og rummeligheden skaber plads og gør, at der er højt til loftet, når du mødes med hele familien, alle vennerne eller samtlige kolleger. 

CELLER SA PREMSA er dermed som den mallorquinske celler er flest: Et sted, hvor du kan føle dig hjemme. Et sted, der rummer mange års erfaringer, oplevelser, anekdoter, fejl og glæder.

CELLER SA PREMSA er en celler i ordets bedste og mest oprindelige forstand

- og det er på alle måder et sted, du ikke må snyde dig selv for at besøge. 

Åbningstiderne er: 

Mandag - fredag
12:00 - 16:00 og igen 19:30 - 23:30

Lørdag og søndag lukket


Følg med på Facebook

bubble