Kort om Palma

Palma er flere gange kåret til verdens mest attraktive by at bosætte sig i. BEST OF Palma bringer her nogle fakta og baggrundsinformationer om den prisvindende by. 

Palma indeholder alt. Duften, følelsen, atmosfærende og temperaturen er noget særligt. Den kaldes storbyen med de mange magiske åndehuller og de mange ansigter. Sol, saltvand, sandstensgule paladser og slotte + de mange små gader ... og meget, meget mere. 

Tidligere var Palma omgivet af en bymur for at beskytte sig. Et sted på havnen findes fortsat det sidste stykke af muren til minde om romerne, der grundlagde byen for mere end 2.000 år siden (år 123 f.Kr.). Romerne kaldte dengang byen for Palmeria.

Palma ligger på den sydvestlige del af Mallorca i en smuk bugt med den skønneste udsigt til Middelhavet. Tæt på halvdelen Mallorcas befolkning bor i Palma, hvilket giver den velkendte fornemmelse af pulserende storby med alt, hvad dertil hører: En fantastisk historie, et rigt kulturliv, mange smukke arkitektoniske bygninger og seværdigheder - - og selvfølgelig et hav af hyggelige caféer, restauranter og tapasbarer. 

Seværdigheder

De mest besøgte seværdigheder i Palma er angivet til at være La Seu katedralen, Bellver slottet, Palma akvarium og de små gader i det historiske centrum. Du kan læse mere her

Shopping

Tager du en slentretur langs strandpromenaden, er der et væld af smågader, torve og pladser, der fører ind til shoppingkvartererne ved Via Sindicato, Paseo Born og Plaza Mayor. Er du interesseret i kunst, finder der masser af gallerier og museer med samtidsværker af bl.a. Picasso, Dali og Miro. 

Indbyggere og besøgende 

Der bor i dag ca. 450.000 indbyggere i Palma, som tilsammen udgør omkring halvdelen af befolkningen på Mallorca. Øen og hovedstaden Palma besøges hvert år af ca. 17 millioner turister, der siges at være fordelt med ca. en tredjedel tyskere, en tredjedel englændere og en tredjedel fra 'resten af verden'. 

Fra Palma Lufthavn ankommer eller afgår omkring 60 fly i timen, og tal fra 2018 viser, at netop lufthavnen servicerer over 28 millioner passagerer om året. Tidligere tal fra wikipedia - dog af ukendt årstal - rapporterer, at 524 krydstogtsskibe om året ligger til i Palmas smukke havn, hvilket siges at svare til ca. 1.5 millioner passagerer. 

Det anslås, at tæt på 700.000 biler er at finde i Palma, ekskl. ca. 100.000 udlejningsbiler.

bubble