La Seu Katedralen

Uforlignelige La Seu

Mallorca er en ren skattekiste af oplevelser og seværdigheder, men ingen er vel større end hovedstadens katedral La Seu. Beliggende i Palmas historiske centrum og bygget på ruinerne af en tidligere arabisk moské er katedralen hele Mallorcas vartegn. 

Ingen besøgende glemmer nogensinde synet af den majestætiske, gotiske katedral og dens fantastiske placering lige ud til Middelhavet. 

Historien fortæller, at en nat i 1229, da Kong Jaime I var på vej med sin flåde for at tilbageerobre Mallorca, blev han ramt af en voldsom storm. Kongen afgav derfor et løfte til Jomfru Maria om at ville bygge en kirke i hendes ære, hvis hun ville bringe ham og hans flåde sikkert i land. 

Kongen og skibets besætning overlevede, og nytårsdag 1230 blev grundstenen lagt og byggeriet sat i gang.

La Seu stod dog først færdig næsten 400 år senere. I 1601 blev den 44 meter høje, 121 meter lange og 55 meter brede katedral indviet, og der er tale om et på alle måder spektakulært bygningsværk. Den berømte spanske arkitekt Antoni Gaudí arbejdede med lysindfald og -virkninger, og du undgår da heller ikke at lægge mærke til, hvordan lyset strømmer ind gennem et 12 meter stort vindue over hovedalteret. Det unikke vindue, der er det største af sin slags i verden, er udformet som en rose og siges at være opbygget af 1.236 stykker farvet glas. 

La Seu – og den fantastiske 'havets park' Parc de la Mar, der ligger lige foran – adskiller sig markant fra sine omgivelser og er en imponerende seværdighed, du absolut ikke må snyde dig selv for i Palma. 

bubble