Santa Catalina marked

Spændende Mercat de Santa Catalina

Mad er blevet et kulturelt fænomen - og uden de traditionelle rå- og fødevaremarkeder ville byer og deres beboere  miste en stor del af deres kulturelle identitet.

Det er derfor ikke kun kvaliteten af de varer, der sælges på markedet i Palmas bydel Santa Catalina, der differentierer det fra så mange andre markeder rundt om på øen og i resten af verden. Det er i høj grad dets mennesker og selve stedet: Den specifikke del af hovedstaden, som flere og flere kalder 'Palmas SoHo'. 

Selvfølgelig handler det om, at du kan købe næsten alt, dit hjerte begærer af friske råvarer fra mandag til lørdag mellem kl. 7 og 17. Men det handler lige så meget om totaloplevelsen: Stedet, hvor du vælger at slå dig ned - ikke kun for at handle eller få morgenens kop kaffe over dagens avis, men mindst lige så meget for at se dig omkring. På den ældre spanske dame, der kommer trillende med sin indkøbs-trolley. Den ældre mand, der bor lige rundt om hjørnet og hver dag kommer trissende på samme tidspunkt og går hen til samme bar for at bede om den samme kop sorte kaffe - 'un cortado, por favor' - hos den samme smilende ekspedient. Eller den unge, hippe advokat, der haster igennem, men alligevel når at nikke 'buen día' til de fleste på hans vej på arbejde. 

Helt på samme måde som Marcat d'Olivar nær Plaza España er Santa Catalina markedet en livsstil. En del af det pulserende liv i Palmas SoHo, som du bør unde dig selv at blive en del af. 

 

 


Følg med på Facebook

bubble